Gastgezinnen gezocht

Gastgezinnen zijn heel belangrijk voor een kittenopvang. Pasgeboren kittens die worden gevonden hebben geen moederpoes meer die hen verzorgt. Buiten maken ze geen schijn van kans om te overleven. Ook vangen wij regelmatig  zwanger poezen en moederpoezen met kittens op. Deze brengen we onder in gastgezin. Waardoor ze voldoende aandacht krijgen,verzorging,en controle. Doordat ze in een gastgezin opgroeien zijn de kitten sneller te socialiseren. Voor kittens is het beter als ze in een huissituatie opgroeien. De kittens leren al omgaan met verschillende factoren zoals dagelijkse dingen die plaatsvinden in huis.kittens hebben een intensieve verzorging nodig vooral de kittens die met de fles worden groot gebracht. Wat inhoudt dat zij om de 2 uur gevoeden verschoond moeten worden dag en nacht. Bij sommige moederpoezen met kittens moet men bijvoeren omdat de moeder niet voldoende melk heeft. Voor zwangere poezen is een gastgezin belangrijk zodat ze in een schone en rustige omgeving kunnen bevallen en indien nodig het dier hulp bied bij de bevalling. 

Wil je ons team versterken dan is dat mogelijk.

Vooral in het voorjaar en in de zomermaanden zijn wij altijd opzoek naar gastgezinnen.

Het tijdelijk opvangen van kittens kan op verschillende manieren je kan kiezen voor de allerkleinste die met de fles worden groot gebracht of voor de wat oudere kittens of voor een moeder met kittens. De allerkleinsten worden om de aantal uren met de fles gevoed, de oudere kittens die eten al zelfstandig maar hebben wel toezicht nodig. Wanneer u een moeder met kittens opvangt heeft u er weinig om kijken naar. Voor de moeder geeft dit rust omdat ze onderdak heeft en voor u als gastgezin minder werk qua verzorging. Tevens zijn we op zoek naar gastgezinnen die schuwe kittens een kans willen geven.

 Dankbaar                                                                                                                                                      

Het is de bedoeling om ieder gastgezin maar 1 nestje per keer te laten grootbrengen maar  soms kan  vooral in een extreem druk kitten seizoen het wel eens gebeuren in overleg dat er een tweede nestje  wordt ondergebracht.  Als gastgezin geeft het voldoening als je dan zo kleintje naar een nieuw  baasje ziet vertrekken door uw hulp, de liefde en vooral de toewijding  van het gastgezin gaat zo  kitten een veilige toekomst  tegemoet.

 Wat gebeurt er met de moederpoezen?                                                                                                 De moederpoezen laten we neutraliseren en worden geënt  en indien niet aanwezig gechipt daarna worden ze ook herplaatst . Wanneer er een nestje bij u is ondergebracht staan wij altijd klaar met advies of hulp. U ontvangt van  ons en aantal telefoonnummers waar u altijd terecht kan met vragen tijdens de opvang.

De dierenarts kosten en benodigde materialen  om de kittens  groot te brengen  worden door ons geregeld het enige wat het u kost is liefde, tijd voor deze kleine gasten.

Ook zijn wij opzoek naar gastgezinnen die volwassen katten op willen vangen om de nodige verzorging en aandacht te bieden.

Voldoet u aan het volgende:

 – U bent ouder dan 18 jaar.                                                                                                                                                     – U woont u niet verder dan 15 kilometer van de opvang.                                                                                       – U heeft een aparte kamer waar de kittens of poezen zwanger of met kittens kunnen verblijven.
– Woont u niet verder dan 15 kilometer van de opvang.
 Voldoende tijd om te socialiseren en op te voeden,verzorgen,aandacht geven                                                                                    

Als u denkt dat lijkt mij wel wat neem gerust contact met ons op Tel: Karin de Koster 06 – 36009961 of Sandra Dimmendaal 06-40717344 of vul het formulier hieronder in dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gastgezinnen intakelijst

10644833_715297238558740_2765911774240098854_n

Contact Form Powered By : XYZScripts.com