Wat heb ik nodig bij de aanschaf van een kitten/kat? 

Het is belangrijk dat het kitten leert wat van hem is. Belangrijk is om te zorgen dat je het al in huis heb voordat het kitten/ kat komt.  Maar wat heb je precies nodig:

Kattenbak: 

Een diepe bak gevuld met kattenbakkorrels, met een schepje om de korrels te verwijderen. Ideaal voor mensen is een overdekte bak, zodat zowel de korrels als de geur binnen de bak blijven. Pas er wel mee op, want kittens vinden het vaak niet leuk of zelfs eng. Hoe groot moet een kattenbak zijn? Een rechthoekige kattenbak die minimaal 1.5 keer de lengte van de kat groot is (van neus tot staartbasis), of een minimum van 56 x 43 centimeter (L x B). Dit minimum geldt voor een kat van gemiddelde grootte.

Klimpaal:  Om te voorkomen dat het kitten of de kat uw meubels als krabpaal gaat gebruiken is een grote klimpaal gewenst. Houd er rekening mee dat een volwassen kat rechtop er tegenaan kan staan om te krabben. Kittens/katten houden van klimmen en zich in de gekste bochten te wringen. Een klimpaal met verschillende verdiepingen en bv een hangmatje en een verstop plekje is dan ook het leukst voor ze. Als er een klimpaal in huis staat laten ze vaak de meubels met rust.

Water en voerbakjes:   

Twee losse bakjes per kat. Eén voor de brokken en de andere voor vers water. Het praktische is om goed geglazuurde bakjes te nemen die zijn het makkelijkst te reinigen.

Speelgoed:  diverse soorten

Mand: Een comfortabele slaapplaats waar het kitten zich veilig kan voelen. Maar uiteindelijk kiezen ze zelf hun slaapplek.

Reismand: Deze zijn in verschillende maten te verkrijgen.Let wel dat je niet te kleine reismand koopt wij adviseren zelfs minimaal middel groot.