Kitten Benodigheden

Wat heb ik nodig voor een kitten/kat

Het is belangrijk dat het kitten bij zijn aankomst meteen zijn eigen spulletjes leert kennen. Alles wat u nodig hebt, vindt u in de dierenspeciaalzaak of online dierenwebwinkels.

Mand

Een comfortabele slaapplaats waar het kitten zich veilig kan voelen (maar uiteindelijk zal hij zelf kiezen waar hij slaapt).

Kattenbak

Een diepe bak gevuld met kattenbakkorrels, met een schepje om de korrels te verwijderen. Ideaal voor mensen is een overdekte bak, zodat zowel de korrels als de geur binnen de bak blijven. Pas er wel mee op, want sommige .

Twee etensbakjes

Eén voor zijn brokjes (gemiddeld heeft een volwassen kat slechts 50 tot 60 gram per dag nodig) en één voor vers water, zodat hij dat steeds ter beschikking heeft. Het is praktisch om goed geglazuurde bakjes te gebruiken, want deze zijn eenvoudig te reinigen.

Krabpaal/klimpaal

Om te voorkomen dat hij uw meubels als krabpaal gaat gebruiken. Koop een krabpaal op de groei. Een goede krabpaal is zo hoog dat een volwassen kat er rechtop tegenaan kan staan.

Katten houden van klimmen en zijn er gek op om zich tussen twee takken in bochten te wringen. Het kitten heeft beweging nodig. Als er een klimpaal in uw huis staat, bestaat de kans dat uw kat de paal zal verkiezen boven uw meubels om op te lopen, te klimmen en te springen.

Kattenluikje

Als u hem wat meer bewegingsvrijheid wil geven, is het kattenluikje een gemakkelijke aanpassing, Deze zorgt ervoor dat u niet steeds de deur hoeft open te doen als uw kat naar binnen of naar buiten wil. Een kattenluikje met een elektronische halsband zorgt ervoor dat alleen uw eigen kat het luikje kan gebruiken. Een raskat kunt u het beste binnen houden.

Speelgoed

Als u speelgoed koopt of maakt, let er dan goed op dat er geen onderdelen los kunnen raken.

Elk voorwerp heeft zijn eigen plaats in uw huis. U kunt het beste uw kitten met elk voorwerp apart laten kennismaken. Begin met de kattenbak, zodat hij onmiddellijk zijn behoefte kan doen. Daarna wijst u hem zijn slaapplaats, die zijn toevluchtsoord zal worden, waar hij rust en zekerheid vindt. Als laatste laat u hem zijn speelgoed en zijn andere spulletjes zien.