Gastgezinnen zijn heel belangrijk voor een kittenopvang. Vaak worden pasgeboren kittens gevonden zonder moederpoes meer. Buiten maken ze geen schijn van kans om te overleven. Kittens hebben een intensieve verzorging nodig vooral de kittens die met de fles worden groot gebracht. Wat inhoudt dat ze om de 2 uur voeding en  verschoond moeten worden dag en nacht. Ook vangen wij regelmatig  zwanger poezen en moederpoezen met kittens op. Deze brengen we ook onder in een gastgezin. Waardoor ze voldoende aandacht krijgen en de nodige verzorging. Doordat ze in een gastgezin opgroeien zijn de kitten sneller te socialiseren. De kittens leren al omgaan met verschillende factoren zoals dagelijkse dingen die plaatsvinden in huis. Bij sommige moederpoezen met kittens moet men bijvoeren omdat de moeder niet voldoende of geen melk heeft. Voor zwangere poezen is een gastgezin belangrijk zodat ze in een schone en rustige omgeving kunnen bevallen en indien nodig het dier hulp bied bij de bevalling. Wil je ons team versterken dan is dat mogelijk.

Vind je het leuk om tijdelijk kittens in huis te hebben? Ben je net als ons niet onder de indruk van de soms, in het begin, wilde en blazende kittens? Of vind je het niet erg om voor pleegmama te spelen en weken lang iedere 2 uur de fles te geven? Ben je veel thuis en woonachtig in de omgeving van Papendrecht (in een straal van +/- 20 km)
Dan zijn we op zoek naar jou!

Helaas hebben we op dit moment te kort aan gastgezinnen die flessenkittens en/of schuwe kittens willen en kunnen opvangen. Wilde en schuwe kittens hebben de eerste tijd geen mensen gezien en zien mensen daardoor als gevaar.

Wat vragen wij van een gastgezin:
* Voldoende tijd. De verzorging van kittens is intensief.
* Eventuele eigen huisdieren hebben een geldige enting en zijn ontwormt en ontvlooid.
* Bij voorkeur een aparte ruimte waar de kittens de eerste periode in kunnen verblijven.
* Kinderen geen bezwaar, mits ze weten dat kittens geen speelgoed zijn.
* Belangstellenden komen bij u thuis de kittens bezoeken.
* Eigen vervoer ivm dierenarts bezoek en ophalen benodigheden.

Wat bieden wij:
* Veel gespin en geknor van de meestal dankbare katten/kittens.
* Een bezigheid die u in uw eigen omgeving kan doen.
* De benodigheden zoals materialen, voer worden door de Kittenopvang         verstrekt.
* De dierenarts (verbonden aan WeBa) zorgt voor medische ondersteuning.

Ook zoeken we gastgezinnen die tijdelijk volwassen poezen willen opvangen.                                                           

Als u denkt dat lijkt mij wel wat neem gerust contact op

10644833_715297238558740_2765911774240098854_n