Spelen is belangrijk voor een kitten

Geef ze niet teveel speelgoed ineens dan is de lol er snel af. Vaak zijn bontmuisjes, een muisje wat beweegt of een laserlampje geschikte speeltjes. Een kat is een roofdier en wil er graag achteraan rennen en het vangen. Gooi maar eens een muis in de lucht je kitten zal proberen het te vangen. Dit is namelijk jachtgedrag. Kittens zijn ook gek op dozen met speeltjes erin. Wissel wel regelmatig ook de doos er zit dan weer een nieuw luchtje aan.  Leg eens en kunststof fles in met wat brokjes erin uren speelplezier gegarandeerd. En zo zijn er wel meer dingen te verzinnen een propje papier een ping pong balletje rolt heel makkelijk weg. Het is van belang dat je speelgoed geeft dat beweegt want dan blijft het leuk voor je kitten. Ook een leuk idee is als je een klimpaal heb iedere keer wat lekkere snoepjes verstoppen in of op de klimpaal maar wel iedere keer op een andere plek zo blijft het leuk en beloon je het kitten met wat lekkers. Maar in de ogen van de kitten is het dat het een prooi heeft gevonden en dit mag oppeuzelen. Laat je niet gek maken in de dierenwinkels met al het aanbod van speelgoed, want je kan zelf ook genoeg maken. Een aantal wc rollen bij elkaar en in een enkele iets lekkers verstoppen.

Kittens spelen graag. Vooral voor een kitten /kat die binnenshuis blijft is het heel belangrijk dat er genoeg speelmateriaal aanwezig is. Spelen verminderd stress bij een kat is goed voor de conditie van het kitten.Een kitten is gek op spelen samen met een soortgenootje of met de mens. Het is een heel belangrijk onderdeel van de socialisatie en de band die je ontwikkelt tussen mens en dier. Kittens spelen al op vroege leeftijd in het nest met elkaar of met hun moeder. Spelenderwijs leren ze jagen, hun conditie wordt beter, en ze leren wat wel en niet mag. Ook kittens die buiten zijn geboren spelen met elkaar in de natuur dit is meer om te leren overleven.Wanneer je een kitten aanschaft zal je moeten nadenken of je het kitten op volwassen leeftijd ook naar buiten laat gaan. Is deze mogelijkheid er niet dan zal je moeten zorgen voor voldoende speelgoed en klimmogelijkheden.  Een kitten of kat kan zich zelf goed vermaken als er voldoende speelgoed is en een maatje heeft. Zijn hele omgeving is namelijk een speeltuin. Als een kitten zijn energie niet voldoende kwijt kan gaat hij slopen met het risico dat je meubels er aan gaan of ontwikkelt gedragsproblemen. Daarom is het aan te raden als je hele dagen van huis bent om er twee te nemen Omdat ze dan elkaar kunnen vermaken. In de morgen en in de avond is een kitten het actiefs. Een kitten kan niet naar buiten voordat hij volwassen is.Wil je er echt een binnenkant van maken zorg voor veel kattenspeeltjes.

              9200000010741930                                               9200000010744540

Hoe speel ik met mijn kat?       

Leer een kitten nooit met je handen te spelen hoe leuk dat ook is. Eenmaal volwassen wordt het moeilijk af leren. Denk maar eens aan die grote klauwen die ze dan hebben daar kunnen ze je behoorlijk mee verwonden. Er zijn verschillende manieren om met je kitten te spelen denk maar eens aan een propje papier, een kattenhengeltje, een speeltunnel, klimpaal, balletjes, speel muisjes, er is zoveel te krijgen op dit gebied. Kittens zijn ook gek op het verstoppen van speelgoed en het dan even later weer op te zoeken. Wat ze ook leuk vinden is een doos met allerlei kleine gaatjes waar je iets lekkers in verstopt en wat het kitten er weer uit haalt en dan lekker op peuzelt.Het maakt niet uit wat je gebruikt wel is het van belang dat je ook regelmatig afwisselt met speelgoed. Een kitten heeft uitdaging nodig.